Restaurant en bakkerij neergestreken in Het Hem

Foto: Wikipedia / Sytzama

Het Hem op het Hembugterrein is niet alleen een plek voor kunst, muziek en boeken, maar ook eten speelt er een belangrijke rol. Sinds kort zijn restaurant Bois en bakkerij Solinger er neergestreken en draaien inmiddels op volle toeren.

Restaurant Bois biedt een vegetarisch meergangenmenu waarbij lokale producten van velden, bossen en wateren worden gefermenteerd, gepekeld en gerookt en zorgvuldig worden samengesteld tot spraakmakende gerechten. Zo creëert Arvid Schmidt (van Entrepot, Entrepotdok Amsterdam) samen met de chef-koks Boris Sanders en Tim Martinus, hedendaagse smaken met oude technieken in de karakteristieke open keuken. De menu’s gaan gepaard met een rijke selectie biodynamische én natuurwijnen. De openingstijden Bois zijn:

  • Vrijdag van 18:00 tot 24:00 uur (20:30 laatste reservering);
  • Zaterdag lunch van 12:30 tot 17:00 uur (14:30 laatste reservering);
  • Zaterdag diner van 18:00 tot 24:00 uur (20:30 laatste reservering);
  • Zondag matinee van 15:00 tot 20:00 uur (17:00 uur laatste reservering).

Enkele meters naast het restaurant wordt er zuurdesembrood en patisserie gebakken door Ingeborg van Houwelingen onder de naam Bakkerij Solinger. Daarvoor worden biologische en lokale ingrediënten gebruikt zoals meel van Zandhaas en groenten uit de Beemster. Klanten kunnen er terecht voor verschillende soorten brood, patisserie, een sandwich of stukje focaccia om mee te nemen. De openingstijden van Bakkerij Solinger zijn:

  • Woensdag tot en met zaterdag van 09:00 tot 16:30 uur.

Reacties

Cookieinstellingen