Alle ‘gewone’ trucks AH vanaf 2024 op biobrandstof

Foto: Albert Heijn

Albert Heijn gaat zijn winkels in de vier grote steden uiterlijk eind volgend jaar volledig bevoorraden met elektrische vrachtwagens. Ook de thuisbezorging van boodschappen gebeurt dan elektrisch. Den Haag is dit jaar al aan de beurt; in 2023 volgen Rotterdam, Utrecht en Amsterdam.

Vanaf 2024 moeten alle niet-elektrische vrachtwagens die de overige winkels van de supermarktketen bevoorraden op biobrandstoffen rijden, zo werd vandaag ook bekend. De vraag naar transport groeit, mede door de populariteit van thuisbezorging,’ ziet Constantijn Ninck Blok, directeur logistiek en keten. ‘Tegelijkertijd willen we de uitstoot van CO2 zo snel mogelijk verminderen. We zien het als onze verantwoordelijkheid om hierin snel grote stappen te zetten.’

Om de overstap naar elektrisch bezorgen mogelijk te maken, schaft Albert Heijn samen met zijn vervoerders meer elektrische vrachtwagens en bezorgauto’s aan. Daarnaast moet een efficiëntere planning van ritten en laadmomenten de snellere overstap ondersteunen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen