Opfrisbeurt voor fysieke winkels van Scapino en Ziengs

De vestiging van Scapino aan de Rozengracht in Zaandam.
De vestiging van Scapino aan de Rozengracht in Zaandam.
Foto: Google Street View

Scapino heeft in het eerste jaar na het faillissement niet optimaal gepresteerd. De keten met vestigingen in Zaandam en Krommenie (foto hieronder) zag onder meer de online verkoop via Wehkamp stagneren. Hoe groot de omzet van Scapino is, wordt niet bekendgemaakt.

Uit het jaarverslag over het boekjaar tot en met januari 2017 dat onlangs is opgesteld blijkt dat eigenaar Henk Ziengs aan het begin van het boekjaar een kapitaalinjectie van tien miljoen euro deed. Hij nam de formule begin 2016 over en is bezig met het opfrissen van alle rond 150 winkels van Scapino, variërend van een kleine verbouwing tot een complete restyling. Ook bij zusterformule Ziengs wordt geïnvesteerd in de herinrichting van de fysieke winkels.

Ziengs Schoenen

De omzet bij Ziengs – met een schoenenwinkel op de Gedempte Gracht in Zaandam (foto) – zit in de lift, terwijl ook de marges op de schoenen zowel online als in de winkels iets zijn gestegen. Voor zowel Scapino als Ziengs liggen er meerjarige investeringsplannen voor een verdere integratie van on- en offline.

Henk Ziengs zegt voor de komende jaren ‘rekening te houden met een verdere verbetering van de bedrijfsresultaten’.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen