Extra kosten voor controles coronapas in 2022 én 2021 vergoed

Foto: Twitter / Martijn Broekman

Het Rijk heeft ook dit jaar geld vrijgemaakt om de extra kosten te compenseren voor de inmiddels afgeschafte verplichte controle op het coronatoegangsbewijs. Zaanstad heeft 550.000 euro aan subsidie in kas voor horecaondernemers, sportclubs en culturele organisaties.

Om bezoekers te kunnen ontvangen was het van 15 januari tot en met 23 maart dit jaar in deze sectoren  verplicht om de coronapas te checken. Dat vergde extra mankracht en tijd in een tijd die al niet gemakkelijk was. De subsidie is bedoeld om deze extra kosten te compenseren. Om in aanmerking te komen, moeten aanvragers de daadwekelijk gemaakte kosten aantonen. Aanvragen voor dit jaar kunnen tot en met 22 mei worden ingediend. Twee maanden geleden ging de regeling al open voor het jaar 2021 en daar is volgens Zaanstad dankbaar gebruik van gemaakt. Een groot deel van de aanvragen voldoet aan de voorwaarden en komt in aanmerking voor steun.

Alsnog aanvragen

De gemeente heeft wel signalen gekregen dat niet iedereen binnen de doelgroep op tijd op de hoogte was van deze regeling. Er is nog 75.000 euro te verdelen waar de horeca, sport en cultuur alsnog een aanvraag voor kunnen indienen. Het oorspronkelijke budget bedroeg twee ton. Aanvragen voor het jaar 2021 kunnen ook nog tot en met 22 mei worden ingediend.

Reacties

Cookieinstellingen