Primark gooit dit najaar de prijzen omhoog

De vestiging aan het Ankersmidplein in Zaandam.
Foto: Google Street View

De kleding bij budgetketen Primark wordt duurder, laat moederbedrijf Associated British Foods weten. Het concern zegt er in een handelsupdate vanwege de hoge inflatie niet aan te ontkomen om de prijzen voor bepaalde artikelen te verhogen.

Sinds de winkels weer open mogen is het volgens AB Foods druk in de filialen van Primark, maar de verkopen liggen nog niet op het niveau van voor de coronacrisis. Anders dan de meeste concurrenten heeft Primark geen webwinkel. De lockdowns en andere beperkende maatregelen vanwege de pandemie zouden er om die reden bij de winkelketen harder ingehakt hebben, hoewel de omzet in de 24 weken voorafgaand aan 5 maart van dit jaar nog met 59 procent steeg tot 3,54 miljard pond.

Herfst- en wintercollecties

Om kosten te besparen kondigde het bedrijf eerder al aan de managementstructuur te vereenvoudigen, met ontslagen en lagere lonen als gevolg. Het bedrijf zegt dat kostenbesparingen alleen niet voldoende zullen zijn om de hogere kosten voor zaken als energie en verpakkingsmateriaal te compenseren. Daarom zal kleding in de winkel duurder worden. Het bedrijf zelf rept van ‘selectieve prijsverhogingen’ in het herfst- en winterassortiment.

Reacties

Cookieinstellingen