Acties bij Gall & Gall opgeschort na beter CAO-bod

Foto: Google / Nijn Kanaal

De stakingenreeks bij slijtersketen Gall & Gall wordt voorlopig stopgezet. Dat heeft vakbond FNV besloten nadat Gall & Gall met een nieuw CAO-voorstel is gekomen. FNV-bestuurder Jethro Warbroek geeft aan dat de bond dit komende tijd zal voorleggen aan zijn leden.

De afgelopen weken is er meerdere dagen gestaakt bij Gall & Gall, dat net als Albert Heijn en Etos onderdeel is van Ahold Delhaize. Daar stonden onlangs aan de Provincialeweg in Zaandam nog werknemers voor de deur om een beter bod te eisen. Door de acties bleven naar schatting van de bond telkens zeker 100 van de meer dan 550 slijterijen gesloten. Het nieuwe CAO-voorstel van de keten betekent volgens Warbroek een verbetering omdat de weekendtoeslagen nu behouden blijven. Maar hij heeft ook een beetje een ‘dubbel gevoel’: hij had in de loonsverhoging namelijk graag een duidelijke koppeling willen zien met de inflatie die de laatste tijd flink is opgelopen.

CNV ook akkoord

Gall & Gall geeft aan uitgebreid met medewerkers gesproken te hebben over de CAO. Op basis daarvan koos de keten ervoor om een nieuw voorstel neer te leggen. Volgens de onderneming heeft vakbond CNV hier ook al mee ingestemd. Gall & Gall hoopt nu op een positieve uitslag van de ledenraadpleging bij de FNV.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen