Vlag in top bij sluiting Nauerna als stortlocatie

Foto: Provincie Noord-Holland

Het was jarenlang een hot item in Zaanstad – en blijft dat wellicht nog wel even – maar vandaag was het tijd voor een feestje in Nauerna, waar de vlag werd gehesen op het hoogste punt van de stortplaats. De laatste vracht arriveerde en de vuilstort is officieel gesloten door Gedeputeerde Jeroen Olthof, wethouder Wessel Breunesse, Frank Ebing van de Belangengroep Nauerna en Bert Krom van Afvalzorg.

Ruim 35 jaar deed de locatie aan het Noordzeekanaal dienst als stortplaats voor bedrijfsafvalstromen die niet nuttig toegepast konden worden. Op het gesloten stortdeel van 60 hectare wordt nu in fases Park Nauerna aangelegd. De poort van Nauerna blijft nog wel open voor recyclingactiviteiten op vijftien hectare grond aan de westzijde van het terrein. Met het hoogste punt op 37 meter boven Normaal Amsterdams Peil biedt de bult in het landschap een prachtig uitzicht over het kanaal en de omgeving.e

Voor de zomer open

Inclusief de leeflaag die nog wordt aangebracht zal het hoogste punt straks zelfs 40 meter boven NAP liggen. Nog voor de zomer wordt de eerste negen hectare van Park Nauerna aan de oostkant van het terrein opengesteld voor het publiek, meldt de provincie vandaag. Daar komen struinpaden, speel- en fitnesstoestellen, een hondenuitrengebied en indien mogelijk een pad naar het hoogste punt.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen