D66 wil ruimere mogelijkheden voor terrassen behouden

Foto: Google Street View

D66 pleit voor een permanente verruiming van het terrassenbeleid in Zaanstad, ook nadat de noodverordening in verband met corona afloopt. ‘D66 is altijd al een voorstander geweest van een levendige stad, en dat wordt mede bepaald door een gevarieerd en hoogwaardig aanbod van cultuur, winkels en horeca,’ aldus een persbericht.

De noodverordening waarmee ondernemers met een buitenruimte een terras konden exploiteren of uitbreiden heeft een positieve ontwikkeling gehad op de stad, vindt D66. ‘Het terrassenbeleid is sfeerverhogend en biedt bovendien de mogelijkheid om bezoekers te spreiden over de stad. Daarnaast geeft het de ondernemers de gelegenheid om meer inkomsten te genereren, zeker na de coronacrisis in de afgelopen jaren.’

Schulden

Volgens lijsttrekker Flip Hoedemaeker heeft de praktijk uitgewezen dat het op een veilige manier mogelijk is om de ondernemers iets meer ruimte te geven. ‘In de komende jaren is het voor hen extra belangrijk om meer inkomsten te genereren, omdat ze flinke schulden hebben opgebouwd ondanks de financiële steun van de overheid.’ De noodverordening loopt af in januari 2023, en dat zou betekenen dat vanaf volgend jaar het terrassenbeleid weer terug gaat naar de situatie van vóór de coronacrisis. D66 zou dat jammer vinden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen