Fiege bouwt tweede Zaanse vestiging op HoogTij Westzaan

Foto: Fiege

Fiege bouwt een nieuwe logistieke hub op bedrijventerrein HoogTij in Westzaan. Daar komt zo’n 43.000 vierkante meter magazijnruimte, die in augustus klaar moet zijn. De eerste palen voor de fundering van het gebouw zijn inmiddels de grond in gegaan.

Fiege’s Nederlandse dochteronderneming gaat de locatie gebruiken als het nieuwe hoofdkantoor en om een  groot deel van de activiteiten van haar klanten te consolideren. Het gebouw met vier magazijndelen wordt gebouwd in de directe omgeving van de huidige vestiging van Fiege aan de Daalderweg in Zaandam, die in gebruik blijft. De nabijgelegen containerterminals van de haven van Amsterdam en Schiphol maken de locatie tot een ideale hub in een van de sterkste economische regio’s van Europa, aldus algemeen directeur Peter van Dop. Het pand wordt gebouwd en gecertificeerd volgens de Breeam Excellent duurzaamheidsnorm.

De bestaande en blijvende vestiging in Zaandam.

 

De gemeente riep het bedrijf op om bij het ontwerp van het exterieur uit te gaan van een moderne esthetiek en om harmonie te creëren met de natuurlijke omgeving, aldus Fiege. ‘We kijken er nu erg naar uit dat ons bouwproject in een stroomversnelling komt en naar de uitvoering ervan in de komende maanden,’ zegt Van Dop op de website van de onderneming. Om een uitnodigend werkklimaat te creëren wordt het gebouw ‘doordrenkt met natuurlijk licht’ en de buitenruimtes zullen worden voorzien van inheemse planten.

De in het Duitse Greven gevestigde Fiege Groep is een van Europa’s toonaangevende logistieke dienstverleners en gespecialiseerd in geïntegreerde supply chain-systemen. Het concern wordt beschouwd als een pionier op het gebied van contractlogistiek. In 2019 genereerde de Groep wereldwijd met een personeelsbestand van 19.000 mensen een omzet van 1,7 miljard euro.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen