Petitie voor heropenen horeca bijna 50.000 keer getekend

Foto: Pexels / Tim Douglas

De petitie waarin Koninklijke Horeca Nederland oproept om de regels voor de horecasector per direct te versoepelen is al bijna 50.000 keer ondertekend. De branchevereniging vindt het ‘onnodig en onrechtvaardig’ dat de coronamaatregelen voor de horeca – maar ook voor de cultuursector – niet tegelijk met de retail zijn versoepeld.

KHN probeert met de petitie de druk op de politiek op te voeren voorafgaand aan het coronadebat van vandaag. Volgens de belangenorganisatie lijkt de Omikron-variant een stuk minder gevaarlijk dan eerdere vormen van corona en daarbij komt dat de boostercampagne goed op gang is gekomen. Verder zou er eerder zijn afgesproken om ruimte om te versoepelen eerlijk te verdelen. Met het dicht houden van horeca en cultuur is daar echter geen sprake van, aldus KHN. Verder wijst de organisatie er bij herhaling op dat het aantal besmettingen dat te herleiden is tot de horeca ‘zeer gering’ was.

’s Avonds open

Sowieso willen horecaondernemers tijdig weten wanneer ze hun zaken weer open mogen doen. Op 25 januari staat een nieuwe persconferentie gepland, maar ruim voor dat moment zouden ondernemers moeten weten waar ze aan toe zijn, ook om rekening te kunnen houden met inkopen en het inroosteren van personeel. KHN wil zeker geen sluitingstijd om 17:00 uur, maar een ‘inloopstop’ vanaf 22:00 uur. Veel horecaondernemers verdienen immers meer in de avonduren dan overdag, zo redeneert de branchevereniging.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen