Bol.com neemt fietskoeriersbedrijf Cycloon over

Het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam.
Het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam.
Foto: Google Street View

Webwinkel Bol.com wordt meerderheidsaandeelhouder en daarmee feitelijk eigenaar van Cycloon, een bedrijf met honderden fietskoeriers in dienst. Het dochterbedrijf van Ahold Delhaize wil in 2025 klimaatneutraal pakketten bezorgen en hoopt door de overname sneller te verduurzamen.

Cycloon zal onder zijn nieuwe eigenaar sneller kunnen groeien, zo verwachten beide bedrijven. Online winkelen groeit razendsnel, waarbij de coronalockdowns voor een extra snelle verschuiving naar de webshop hebben gezorgd. Dat levert ook problemen op. Zo moet de bezorgcapaciteit meegroeien, wordt het drukker op de weg en stoten nog veel bestelbusjes broeikasgassen uit. Bol.com wil na de overname van Cycloon meer pakketten per fiets bezorgen om die problemen het hoofd te bieden.

Postbezorgers

Cycloon werkt met zo’n 800 fietskoeriers die verspreid over Nederland pakketten bezorgen. Ook werken bij het 20 jaar geleden opgerichte bedrijf eond 600 postbezorgers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Cycloon wil zich na dee overname blijven inzetten voor de ‘sociale cultuur’ bij het bedrijf. Het is niet bekendgemaakt hoeveel Bol.com heeft geïnvesteerd in Cycloon. De deal moet nog worden goedgekeurd door de toezichthouders en zal naar verwachting in de eerste helft van 2022 rond zijn. Ahold Delhaize maakte onlangs bekend dat de webwinkel naar de beurs gaat.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen