Villa Museumlaan Koog aan de Zaan wordt kinderdagverblijf

Foto: Google Street View

Het kinderdagverblijf had afgelopen zomer al open moeten gaan, maar de gemeente heeft nu pas de aanvraag voor de omgevingsvergunning voor het verbouwen van het kantoorgebouw aan de Museumlaan 16 Koog aan de Zaan gepubliceerd.

In het pand wil de kinderopvangorganisatie Villa West, die ook twee vestigingen aan de Westzijde in Zaandam heeft straks opvang aanbieden voor kinderen tussen nul en vier jaar, in zowel verticale groepen (tot vier jaar) als in horizontale groepen (tot twee jaar en van twee tot vier jaar). Bij de kantoorvilla uit 1957 hoort een ruime tuin met uitzicht op het Koogerpark. Het pand begon het bestaan als onderkomen van de Polder Westzaan – later het waterschap Het Lange Rond – en huisvestte vervolgens vanaf 1982 jarenlang F. van Lanschot Bankiers. Het is de naaste buur van het voormalige Molenmuseum, dat wordt verbouwd tot woningen.

Tegen het plan om er een kinderdagverblijf van te maken kan nog geen bezwaar worden aangetekend. Betrokkenen die daar problemen mee hebben moeten daarmee wachten tot de vergunning is verleend.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen