Provincie maakt weer geld vrij voor duurzame bedrijventerreinen

Foto: Pixabay / Maciejkow

De provincie stelt komend jaar 550.000 euro beschikbaar voor het verbeteren van bedrijventerreinen. Gemeenten en ondernemingen kunnen subsidie aanvragen voor het inrichten van een organisatie voor het beheer van een bedrijventerrein en voor het begeleiden en initiëren van duurzame maatregelen.

De provincie stimuleert al ruim achttien jaar de herstructurering van verouderde bedrijventerreinen en daarmee is de kwaliteit van honderden hectares verbeterd. In 2020 is het volledige subsidiebedrag uitgekeerd en werden 23 aanvragen gehonoreerd. Bijna alle aanvragen waren gericht op het stimuleren van collectieve duurzaamheidsmaatregelen, zoals voorzieningen op het gebied van energie, grondstoffen en verkeer en vervoer.

Gemeenten kunnen ook subsidie aanvragen voor het opstellen van regionale en lokale visies voor bedrijventerreinen en kantoorlocaties. Projecten waarin veel maatregelen zijn opgenomen die de duurzaamheid vergroten maken grote kans op een financieel steuntje in de rug. Denk daarbij aan een substantiële vermindering van uitstoot van CO2 en/of stikstof en maatregelen voor het hergebruik van afval.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen