Onbeperkte geldigheid VVV cadeaukaarten van beperkte duur

Foto: VVV

VVV-cadeaukaarten zijn niet langer onbeperkt geldig, meldt het consumentenprogramma Max Meldpunt na navraag bij VVV Nederland naar aanleiding van een klacht van een kijker die kaarten had waarop na drie jaar geen vergoeding meer bleek te staan. Volgens het meldpunt werd tot voor kort nog met de onbeperkte geldigheid geadverteerd.

De organisatie rekent volgens het programma een vergoeding voor het beheren van het cadeaukaartengeld. Na drie jaar wordt er jaarlijks zes euro per cadeaukaart ingehouden voor het beheren van het tegoed, schrijft Max Meldpunt. Dat doet VVV Nederland voor zowel digitale als plastic cadeaukaarten. Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt werd gevraagd om de informatie op de website van VVV Nederland te bekijken. Die vond de toezichthouder niet duidelijk genoeg, laat een woordvoerster weten. De toezichthouder heeft zelf geen klachten ontvangen van mensen die geen geldige cadeaukaarten meer zouden hebben.

Excuses

Inmiddels heeft VVV Nederland de informatie op de website aangepast. VVV Nederland zegt tegen het meldpunt de gang van zaken te betreuren en biedt excuses aan voor de onduidelijkheid. Cadeaukaarten zijn vanaf heden nog maar maximaal drie jaar geldig. Na de invoering van de plastic cadeaukaart in 2018 werd nog gemeld dat de papieren VVV-bonnen die nog bij mensen thuis liggen onbeperkt geldig zouden blijven, zolang winkels ze bleven accepteren. Op de website van VVV Nederland kunnen mensen de geldigheid van de kaart controleren.

Reacties