Docent François Brandt verlaat na tien jaar Bakery Institute

Foto: Bakery Institute

Eén van de grondleggers van het gedachtegoed van de succesvolle Bakery Institute gaat Zaandam verlaten: docent François Brandt neemt na tien jaar afscheid van de school. Hij gaat vanaf januari aan de slag bij Amarant Bakkers, een familiebedrijf met het hoofdkantoor in Avenhorn dat al bijna 100 jaar bestaat en vooral aan de retail levert.

Na een carrière in Engeland, Luxemburg en Frankrijk kwam Brandt met twee meestertitels op zak in 2002 in Nederland werken bij Patisserie De Rouw en daarna bij Bakken met Passie. Hij won de Dutch Pastry Awards, was onderdeel van het Boulangerie Team en werd op Europain wereldkampioen Sierstukken. Niet verwonderlijk dat hij daarom al snel werd gescout voor het initiatief in de Chocoladefabriek van Verkade aan de Westzijde.

Terug naar de basis

‘Bij Bakery Institute was hij een groot voorvechter en wandelend voorbeeld van het motto ‘terug naar de basis’ dat inmiddels gonst in de branche. Hij ontwikkelde de negenweekse boulangerie-opleiding, overtuigde bakkers om zichzelf en hun bedrijf te blijven ontwikkelen, inspireerde MBO-docenten en verbindt diverse partijen in de keten aan elkaar van grondstoffen- tot machineleveranciers,’ schrijft de school bij het naderende afscheid.

Vaderfiguur

Directeur van de Bakery Institute noemt Brandt ‘een collega met een enorm verantwoordelijkheidsgevoel en visionaire kracht’. ‘Hij heeft veel betekend voor de koers van de school en zijn vertrekpunt was daarbij altijd het grotere plaatje van de sector. Voor oud-studenten fungeert hij bijna als een vaderfiguur. Ze weten hem ook na de opleiding nog goed te vinden voor vaktechnische vragen, maar vooral bij hun twijfels. Als je François vraagt wat zijn doel is, antwoordt hij steevast ‘Mensen overtuigen van hun keuze’. Hij is nu zelf overtuigd van zijn keuze om een volgende stap te maken en met een landelijke bakker impact te maken.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen