Klanten Vandebron en Innova met variabel contract duurder uit

Foto: PxHere / CC0 Publiek Domein

Klanten van Vandebron en Innova hebben alleen vandaag nog de tijd om een andere leverancier te zoeken als ze niet akkoord gaan met de prijsverhoging die de bedrijven morgen doorvoeren voor hun variabele contracten. Het gaat om de eerste energieleveranciers die de prijzen vervroegd verhogen.

Zowel Vandebron als Innova zeggen zich tot deze stap genoodzaakt zien vanwege de snel gestegen gasprijs, die al één van hun concurrenten de kop heeft gekost: afgelopen week ging Welkom Energie failliet nadat eerder al de Autoriteit Consument & Markt de stekker uit het bedrijf getrokken had door de leveringsvergunning in te trekken. De ACM waarschuwde ondernemingen die in problemen komen al dat ze niet eenzijdig aan vaste contracten mogen sleutelen, zoals een aantal had aangekondigd. Bij variabele contracten ligt dat anders.

Twee maanden eerder

Normaal gesproken worden de prijzen voor variabele contracten twee keer per jaar aangepast, in juli en in januari. De prijsverhoging van januari wordt nu twee maanden naar voren gehaald. Innova en Vandebron zijn beide relatief kleine bedrijven die groene stroom leveren. Vandebron is in 2013 opgericht als een online marktplaats waar klanten hun energie rechtstreeks van de producent kopen. Innova bestaat tien jaar en levert voornamelijk stroom die wordt opgewekt in Europese windparken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen