Liander verder in het nauw met stroom voor grootverbruikers

Foto: Pixabay / Motorjan11

Het elektriciteitsnet van netbeheerder Liander is op steeds meer plekken vol. Onder meer rond Amsterdam en in Friesland en Gelderland kwamen er nieuwe knelpunten bij. Ook hier.

In een deel van Amsterdam Noord en bij het verdeelstation in Wijdewormer wordt onderzoek gedaan naar manieren om te voorkomen dat het aanbod aan elektriciteit op bepaalde momenten groter is dan de capaciteit van het netwerk. Dat kan bijvoorbeeld door zakelijke grootverbruikers te betalen om op momenten dat er veel vraag is genoegen te nemen met minder stroom. Het verdeelstation in Wijdewormer beslaat een gebied van net boven Amsterdam tot net onder Hoorn en omvat onder meer een deel van de Zaanstreek, Volendam en Purmerend.

 

 

Op de meeste plekken in het elektriciteitsnet is nog altijd voldoende netcapaciteit beschikbaar om in de vraag te voorzien. Wilt u als ondernemer weten waar het druk is op het elektriciteitsnet, dan is dat elke twee weken na te gaan op kaarten van de dan geldende situatie op de website van Liander. De laatste update van de kaarten voor voor zakelijke grootverbruikers is van vandaag (zie hierboven). Grootverbruikaansluitingen zijn zakelijke aansluitingen groter dan 3×80 ampère. Eén van de plekken waar nieuwe aansluitingen al niet meer mogelijk zijn is bedrijventerrein HoogTij in Westzaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen