Ook DekaMarkt en Spar stappen over op ‘kipvriendelijk’ vlees

Foto: Pixabay / Congerdesign

DekaMarkt, Spar en Hoogvliet hebben als bijna laatste supermarktketens de toezegging gedaan om hun om hun kip van een keurmerk Beter Leven te voorzien. Daarmee is Boni nog de enige achterblijver, aldus Anne Hilhorst van Wakker Dier.

De andere drie merken hebben beloofd dat al hun verse kippenvlees voor het einde van 2023 ten minste één ster heeft. Daarmee sluiten zij aan bij veertien andere supermarkten, waaronder Albert Heijn en Jumbo. ‘Prachtig dat al deze supermarkten meedoen. Dit maakt echt het verschil voor miljoenen kippen,’ schrijft Hilhorst in een persbericht.

Onafhankelijk keurmerk

Vleeskuikens met één Beter Leven-ster krijgen meer ruimte en daglicht in de stal. Daarnaast kunnen de dieren naar buiten in een overdekte uitloop, met frisse lucht en ruimte om te scharrelen. Ze groeien bovendien langzamer, in een gezonder tempo. Het Beter Leven keurmerk is een onafhankelijk keurmerk van de Dierenbescherming. Boni is ook wat eieren betreft de enige die een stap achterloopt. Eerder dit jaar berichtte Wakker Dier dat alleen dat bedrijf zijn huismerkeieren geen Beter Leven-ster geeft.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen