Nieuwe nachttrein naar aantal Europese bestemmingen

De nachttrein NS 1777 naar München en Zürich, eind maart 2016.
Foto: Flickr / Roel Hemkes

Nederland krijgt een nieuwe nachttrein naar het buitenland, onder de naam GreenCityTrip. Vanaf 15 oktober rijdt een slaaptrein tweemaal per week vanuit Amsterdam, Breda, Rotterdam, Den Haag, Utrecht of Arnhem naar diverse Europese steden.

Volgens reisorganisatie Flywise is de vraag naar een duurzaam alternatief voor vliegreizen groot en heeft corona de interesse in slaaptreinen verder aangewakkerd. In de avond vertrekken en de volgende ochtend uitgerust wakker worden in bestemmingen als Praag, Wenen, Venetië, Innsbruck, Verona en Milaan oefent op veel reizigers een grote aantrekkingskracht uit. De reisorganisatie wil met pakketreizen met de trein de concurrentie aangaan met de luchtvaart.

NS

NS kwamen in mei ook al met een nieuwe nachttrein, die dagelijks van Amsterdam via Utrecht en Arnhem naar München, Innsbruck en Wenen rijdt. Daarmee werd Nederland weer aangesloten op het Europese netwerk van nachttreinen, na een periode van meer dan vier jaar zonder reguliere internationale slaapverbindingen over het spoor. Mogelijk komen NS later met meer nieuwe nachttreinen.

Reacties