Bofi Vuurwerk gaat door vanaf de Cornelis van Uitgeeststraat

De tijdelijke locatie voor dit vuurwerkseizoen.
De tijdelijke locatie voor dit vuurwerkseizoen.
Foto: Google Street View

Bofi Vuurwerk kan dit jaar zaken doen ondanks de gedwongen sluiting van het pand aan de Noordervaldeurstraat in Zaandam. De bunkers vallen daar buiten, schrijft eigenaar Wilco Fischer.

Met medewerking van de gemeente wordt er een tijdelijke verkoopruimte gemaakt in en bij het aangrenzende pand van YurtLife (het voormalige Bofi Tuimeubelen) aan de Cornelis van Uitgeeststraat 2b. Op de website van het bedrijf is het adres nog niet aangepast. De losse verkoop is op donderdag 28, vrijdag 29 en zaterdag 30 december. Online bestellen kan nu al.

Het gesloten pand van Bofi was verhuurd aan criminelen die zich met drugs bezighielden en daarbij betrapt werden. De burgemeester legde daarop per 1 augustus een sluiting van zes maanden op. Bofi trachtte tevergeefs die periode te verkorten om geen grote schade te lijden tijdens de laatste maanden van het jaar. Daar is nu dus een oplossing voor gevonden.

Van neven- naar hoofdactiviteit

Bofi was leverancier van onder andere tuinmeubelen en deed de verkoop van vuurwerk er als extra activiteit bij in de maanden november en december. Die nevenfunctie leidde er toe dat het bedrijf in dertien jaar uitgroeide tot het grootste vuurwerkverkooppunt in de Zaanstreek.

Bofi Vuurwerk werkt inmiddels nauw samen met Pyromax Vuurwerkevenementen, een bedrijf dat internationaal professioneel vuurwerk verzorgt en ook op het gesloten adres aan de Noordervaldeurstraat gevestigd is. Pyromax is het jaar rond actief bezig met vuurwerk, maar is geen verkoper.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen