Gemeente en Aldi hebben niet dezelfde plek voor nieuwe winkel op het oog

De vestiging aan de Westzanerdijk die gaat verdwijnen.
De vestiging aan de Westzanerdijk die gaat verdwijnen.
Foto: Google Street View

Aldi heeft het college gevraagd duidelijker op te schrijven dat het bedrijf twee supermarken mag exploiteren op plekken waar dat volgens de algemene regels straks niet meer mogelijk is. Er schijnt een misverstand te zijn over een van die vestigingsplaatsen.

De Duitse discounter heeft op dit moment drie supers in Zaanstad: aan de Westzanerdijk 118c in Zaandam, de Dr. Scholtenstraat 5b in Zaandam en de Marktstraat 44 in Wormerveer. De winkel aan de Westzanerdijk wil Aldi verhuizen naar de hoek Aris van Broekweg/Houtveldweg en er moet een nieuwe supermarkt komen aan de Dorpsstraat 707 in Assendelft, als compensatie voor de recente sluiting van twee winkels in Zaandam, op het Zuideinde en in de Beethovenstraat.

Verschillende plekken

Zaanstad heeft onlangs besloten dat nieuwe supermarkten alleen nog welkom zijn in een klein aantal primaire winkelgebieden, maar een uitzondering te maken voor de Dorpsstraat 707 in Assendelft en het voormalige VTZ-terrein naast de Aris van Broekweg 15 in Zaandam (zie kaart). Aldi wil echter niet op dat voormalige bedrijfsterrein van verhuisbedrijf VTZ – de voormalige panden van machinefabriek Sombroek – bouwen, maar op de hoek van de Aris van Broekweg en de Houtveldweg (foto onder), aan de zuidkant van de Aris van Broekweg.

De supermarktketen vraagt Zaanstad nu die laatste locatie uit te zonderen in het nieuwe bestemmingsplan voor de vestiging van supermarkten en de verwijzing naar het VTZ-terrein weg te halen. Zodat geen misverstanden kunnen ontstaan over de plek van het nieuwe winkel en de gemeentelijke goedkeuring die daar te mogen neerzetten.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen