The Wellerman Zaanse cateraar voor de pleziervaart

Foto: The Wellerman

De coronacrisis heeft naast veel ellende ook veel nieuwe initiatieven opgeleverd en één daarvan is the Wellerman. Vanaf deze boot wordt de pleziervaart over de Zaan bevoorraad, net als in het gelijknamige lied. The Wellerman is een idee van Concarne, een bedrijf dat nauwe banden heeft met het Zaanse La Cordobesa.

Met ambachtelijk gemaakte Spaanse en Italiaanse vleeswaren vaart the Wellerman inmiddels over de Zaanse wateren. Mensen kunnen er niet alleen terecht voor tapas, maar ook voor een kop verse bonenkoffie, een ijsje of een warme broodje. Het ‘eetbootje’ is een uitvloeisel van de Zaanse Boxen die in de tweede helft van vorig jaar zeer succesvol waren. Na de kerstperiode was een nieuwe uitdaging nodig en waar kon er beter iets worden opgezet dan op het water, waar de pleziervaart hoogtijdagen beleeft.

 

Dus werd een boot gekocht, werd daar een overkapping op gelast en werden een keukenblok met koel- en vriesapparatuur en een bakplaat geïstalleerd. In de vroege ochtend van de dag dat de boot in Zaandam aan zou komen werd het liedje The Wellerman op de radio gedraaid en daarmee was ook de naam een feit. The Wellerman is inmiddels een graag geziene verschijning in Zaandam.

Coronaproof

De gekochte versnaperingen worden via een bootstok in een tasje aangegeven om alles coronaproof te houden en betalen gaat via het op een peddel bevestigde pinapparaat.  De boot is ook beschikbaar om op aanvraag aan te meren bij bedrijven en particulieren. Bij een bedrijfsborrel of tuinfeestje aan de Zaan kan the Wellerman mensen een hoop werk uit handen nemen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen