Febo wil gaan bezorgen vanuit tweede vestiging op Gedempte Gracht

Directeur Dennis de Borst van Febo.
Directeur Dennis de Borst van Febo.
Foto: Still uit YouTube-video

Het hart van de Febo is de automatiek. Al ruim veertig jaar. Maar nu heeft het bedrijf aangekondigd van plan te zijn ook in Zaanstad te gaan bezorgen, en wel vanuit de onlangs geopende tweede vestiging op de Gedempte Gracht in Zaandam.

Volgens directeur Dennis de Borst van Febo had hij al lang een oogje op voorheen Eric’s Automatiek, ‘en wij geloven erin dat beide vestigingen elkaar zullen versterken’. ‘Deze nieuwe vestiging heeft langere openingstijden en van daaruit willen wij in de toekomst ook gaan bezorgen.’ Dat gebeurt al in verschillende steden in Nederland, maar is nieuw in de Zaanstreek.

‘Uit de muur’ sinds 1960

Sinds J.I. de Borst in 1960 als eerste in Nederland zijn banketbakkers- annex snackzaak ombouwde tot een snelle, hit and run snackbar, is Febo uitgegroeid tot een naam die in geen enkel winkelgebied van naam ontbreekt. Het assortiment is nu uitgebreider dan in die eerste jaren, maar toch is het uitgangspunt nog hetzelfde als toen: een beperkt assortiment hoogwaardige snacks met een hoge omzetsnelheid.

Dat Febo nu ook bezorgt is aan de ene kant een radicale breuk met het verleden, maar ook een logische aanpassing aan veranderende tijden. Een een kroket uit de muur of aan de deur, zal nog steeds de verse Febo-kroket zijn die de liefhebber gewend is. Wanneer de bezorgdienst van start gaat is nog niet bekend.

Eigen fabriek

Naast kroketten produceert Febo zelf bijvoorbeeld frikadellen, bami- en grillburgers en ook het speciaaltje en andere snacks worden in de eigen fabriek gemaakt. Ze worden op de dag van productie met eigen koeltransport naar de vestigingen gebracht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen