Exclusieve foto’s te huur bij Karwei om Aidsfonds te steunen

Foto: Google Street View

Karwei stelt om de nog steeds niet gewonnen strijd tegen aids te steunen haar filiaal in onder meer Zaandam beschikbaar voor heartgallery: een kunstuitleen waarvan de opbrengst naar het Aidsfonds gaat. Werk van talentvolle Nederlandse fotografen kan daar worden bekeken en in huis gehaald.

Het Aidsfonds lanceerde heartgallery afgelopen februari. Aan de Stormhoek 21 is hiervoor een speciale hoek ingericht, zodat geïnteresseerden een aantal werken in het echt kunnen bekijken. Op diverse momenten is een team aanwezig om vragen van bezoekers over de kunstwerken en het lidmaatschap van heartgallery te beantwoorden. Ook zijn er ansichtkaarten van de kunstwerken te koop. Het werk is te huur voor een vast bedrag van 25 euro per maand en de opbrengst gaat geheel naar het Aidsfonds. Een lidmaatschap kan digitaal worden afgesloten of in de winkel.

‘Deer on beach’ van Martijn van de Griendt.

 

Voor heartgallery hebben we gerenommeerde Nederlandse fotografen gevraagd exclusief voor Aidsfonds werk beschikbaar te stellen. Daardoor is een bijzondere collectie van werken ontstaan voor allerlei kunstliefhebbers. Daarmee werken we aan een wereld zonder aids door levensreddende HIV-medicijnen voor iedereen toegankelijk te maken. Zo wordt liefde voor kunst ingezet om alle liefdes te beschermen,’ aldus directeur van het Aidsfonds Mark Vermeulen.

Exclusieve foto’s

Kunstenaars zoals Cornelie Tollens, Micky Hoogendijk, Sacha de Boer en Martijn van de Griendt stelden hun werk exclusief beschikbaar. Fotografe Micky Hoogendijk: ‘Voor mij krijgt mijn werk pas lading als mensen ernaar kijken en daar een emotie bij krijgen, dan raakt het. Ik vind het heel eervol dat ik hierbij mag zijn en dat ik een stukje van de heartgallery mag vullen.’ Op zaterdag 29 mei is Cornelie Tollens tussen 11:00 en 13:00 uur aanwezig in Karwei Zaandam.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen