Grootste particuliere banenmotor zit in Zaandam

Foto: Google Street View

Ahold Delhaize is met afstand de grootste particuliere werkgever van ons land. Het aan de Provincialeweg in Zaandam gevestigde moederbedrijf van Albert Heijn, Bol.com, Etos en Gall & Gall heeft meer dan 100.000 mensen in dienst, berekende Nu.nl.

Ahold Delhaize is volgens de nieuwssite goed voor 31.578 voltijdbanen. Na de multinational volgt als uitsluitend eigen vaste krachten worden meegeteld de Rabobank, gevolgd door de KLM en PostNL. Die laatste twee ontlopen elkaar niet veel. De hekkensluiter in de top vijf is ABN Amro. Nu.nl vroeg bij zo’n 20 grote werkgevers de aantallen op. Alleen de mensen die in Nederland belasting afdragen zijn meegeteld, zodat een bedrijf als Shell niet in de bovenste regionen staat.

Jumbo

Nummer twee in de supermarktsector Jumbo komt inclusief de werknemers van La Place – maar zonder die van Hema – uit op 16.445 fte’s. Inclusief de banen bij de franchisenemers en de uitzendkrachten biedt Jumbo werk aan zo’n 100.000 mensen. Alleen al bij AH en de franchisenemers staan zo’n 100.000 mensen op de loonlijst, dus nog zonder de uitzendkrachten en de werknemers die loon krijgen van Etos, Bol.com, Gall & Gall en Ahold Delhaize zelf.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen