Zaans Regenboogbier Mon Cherry dit jaar anders van smaak

Foto: Brouwerij Hoop

Zaans Regenboogbier kennen we van vorig jaar en ook in 2021 komt er weer een speciaalbier ter gelegenheid van de ZaanPride en de Zaanse Regenboogweek. Net als toen een fris biertje met een vleugje kers, maar ‘met wat zwarte bes/cassis en een procent meer alcohol,’ aldus de omschrijving.

De smaak is uitgesprokener dan het regenboogbier van 2020, volgens de makers van Brouwerij Hoop in Zaandijk. Op vrijdag 7 mei wordt het eerste flesje met de naam Mon Cherry door de Zaanse Regenboog en de brouwerij aangeboden aan wethouder Rita Noordzij. Het gelegenheidsbier heeft ook een speciaal ontworpen wikkel ter ondersteuning van de LHBTIQ+ gemeenschap in Zaanstad en voor het vergroten van de zichtbaarheid van deze groep inwoners.

Achter die wikkel gaat ‘een charmant, fris en vrolijk karaktervol bier met een inclusieve en kleurrijke smaakbeleving’ schuil, ‘gebrouwen in vrijheid en diversiteit om omarmd van te genieten onder een stralende Zaanse Regenboog’. Als dat geen ‘proost’ oplevert weten wij het ook niet meer….

Wederom aangepaste Zaanpride

Vanwege de voortdurende coronacrisis zal ook dit jaar de ZaanPride in aangepaste vorm plaatsvinden. De Zaanse Regenboogweek met een keur aan activiteiten vindt plaats van 4 tot en met 12 juni. Op zaterdag 12 juni zou de eerste Zaans Regenboogparade dan toch een feit worden, maar helaas. Die dag vinden er wel diverse wandelingen plaats, voor de grote en kleine wandelaar. Daarover later meer.

 

 

Cookieinstellingen