Opnieuw actie bij distributiecentrum AH Zaandam

Foto: Twitter / FNV

Vrachtwagenchauffeurs in de winkeldistributie leggen morgen op Goede Vrijdag opnieuw het werk neer en komen samen in Nieuwegein. In Zaandam en Pijnacker wordt opnieuw actie gevoerd bij distributiecentra voor een nieuwe CAO Beroepsgoederenvervoer.

Bestuurder FNV Transport & Logistiek Willem Dijkhuizen zegt dat de werkonderbrekingen net zolang doorgaan tot de werkgevers over de brug komen. Ook het CNV voert actie en organiseert stakingen. Eind vorige maand  werd de winkelbevoorrading van Albert Heijn 24 uur lang platgelegd, zonder dat dat merkbare gevolgen had voor de klanten. Enkele dagen later legden 150 chauffeurs uit de supermarktdistributie het werk voor 24 uur neer en reden vanaf verschillende distributiecentra van AH in colonne naar de vestiging in Zaandam.

Landelijke manifestatie

Stakingsacties in andere sectoren zoals de chemie, pakketbezorging en afvalverwerking staan op stapel en op 12 april is er een landelijke manifestatie. De vakbonden eisen voor de 150.000 werknemers in de sector transport en logistiek een loonsverhoging van 3,5 procent per 1 januari 2021, goede arbeidsomstandigheden in comfortabele cabines en de mogelijkheid om eerder te stoppen met werken.

 

c

Reacties