Band met Camelot verbroken op gemeentelijke website

Foto: Pixy.org / CC0

Zaanstad doet geen zaken meer met het anti-kraakbureau Camelot zolang dat bedrijf haar zaken niet op orde heeft en de schorsing van haar lidmaatschap van de Vereniging Leegstandbeheerder Nederland van kracht blijft. De verwijzing naar Camelot voor woningzoekenden is van de gemeentelijke website gehaald.

Dst laatste is gebeurd na een interventie van de SP. Camelot is de grootste verhuurder van tijdelijk leegstaand vastgoed in ons land, maar de reputatie van het bedrijf is bedenkelijk. Lopende contracten laat Zaanstad ongemoeid om te voorkomen dat huurders in problemen komen. Onderzoek door NRC Handelsblad toonde aan dat Camelot het niet zo nauw neemt met regelgeving en de belangen van huurders volstrekt ondergeschikt acht aan het eigenbelang. Onderhoud aan panden wordt zoveel mogelijk voorkomen, maar de huren zijn hoog en de positie van huurders is precair.

Gapph ontbreekt nog

De website van Zaanstad die woningzoekenden wijst op de mogelijkheden voor particuliere huur is veranderd sinds SP-raadslid Evert Hartog de samenwerking tussen de gemeente en Camelot aan de orde stelde. Links de verwijzingen van enkele weken geleden en rechts de huidige website. Gek genoeg wordt nog steeds niet verwezen naar het bedrijf Gapph Vastgoedbeheer waar Zaanstad volgens wethouder Gerard Slegers nu mee samenwerkt en nog wel naar Ad Hoc, waarmee de samenwerking is verbroken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen