Steun voor thuiswonende senioren uitgebreid met Home Instead

Foto: Pixabay / Geralt

Home Instead Thuisservice van Janneke en Bas Leijden van Amstel heeft het verzorgingsgebied van de regio Waterland uitgebreid naar de Zaanstreek. Thuiswonende senioren uit Zaanstad, Oostzaan en Landsmeer kunnen nu ook de persoonlijke aandacht ontvangen die het zorgbedrijf wil leveren.

Home Instead is inmiddels tweeënhalf jaar actief in deze regio en biedt ondersteuning aan senioren die zo lang mogelijk thuis willen blijven wonen en is gespecialiseerd in de ondersteuning van mensen met dementie. Home Instead Zaanstreek – Waterland is gecontracteerd voor de Wet langdurige zorg en biedt ook individuele begeleiding via de Wet maatschappelijke ondersteuning, waarvoor gemeenten verantwoordelijk zijn. Via een overeenkomst met de zorgverzekeraars Zilveren Kruis, Interpolis en Pro Life kan een mantelzorger respijtzorg en ondersteuning vergoed krijgen. Home Instead is een keten van franchisenemers met vestigingen in het hele land.

Maatwerk

Home Instead biedt met wat het zelf ‘CareGivers’ noemt hulp in en om huis aan, alsook persoonlijke verzorging. De geleverde ondersteuning is aangepast aan de persoonlijke behoefte en afgestemd op de individuele wensen van de cliënt en aan zijn of haar omgeving. Ook intensieve ondersteuning in de laatste levensfase behoort tot de mogelijkheden. De overheid zet sterk in op het zo lang mogelijk thuis laten wonen van senioren, om de zorgkosten terug te dringen. Hierdoor verdwijnen veel plekken in verzorgings- en verpleeghuizen

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen