Studenten Bakery Institute delen hun verse producten  

Foto: Bakery Institute

Studenten van de negenweekse opleidingen Boulangerie en Patisserie van de Zaandamse Bakery Institute delen de verse baksels uit hun praktijklessen de komende periode met zorgverleners en verzorgingshuizen in de regio. Normaliter vinden deze producten via de pop-up store bij de ingang van de oude Verkadefabriek aan de Westzijde hun weg naar consumenten in de regio. Maar corona maakt alles anders.

De carrièreswitchers die de opleidingen Boulangerie en Patisserie volgen krijgen in dit curriculum veel theorie, maar nog steeds ook volop praktijklessen aangeboden. In iedere opleiding zit een speciale productieweek, waarin de studenten ervaren hoe het is om op te schalen en klantcontacten te hebben. De pop-up store bij de ingang van Bakery Institute gaat open en de schappen worden gevuld met verse baksels. Klanten uit de buurt kunnen producten komen kopen en worden daarop geattendeerd via flyers in de bus en berichten op social media. Covid-19 gooide roet in die routine.

Broodnodig

Er wetd daarom gezocht naar een andere manier om de lekkere producten een goede bestemming te geven. Leraren en studenten besloten samen om in deze lastige periode de zorgmedewerkers in het zonnetje te zetten en een hart onder de riem te steken. Deze week worden daarom pakketten met kraakverse lekkernijen rechtstreeks vanaf de werkbanken gratis afgeleverd bij onder andere verzorgingshuis Evean  Oostergouw Evean in Zaandam en het Dijklander Ziekenhuis in Purmerend onder het motto ‘steun voor de zorg is broodnodig’. Volgende week is het Leger des Heils aan de beurt. De diplomering van de patissiers staat dan gepland en levert een walhalla voor koek-, taart- en gebakliefhebbers op.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen