Medewerkers Floricultura in intercontinentale Jerusalema challenge

Still uit de video van Floricultura.
Still uit de video van Floricultura.
Foto: YouTube

We hadden al de Jerusalema challenge van medewerkers van het Zaans Medisch Centrum, maar personeel van orchideeënveredelaar Floricultura uit Assendelft en Heemskerk heeft er nu een schepje bovenop gedaan. Zij zijn te zien in een intercontintale versie van de danshype.

Naast de Zaankanters en Kennemerlanders dansen collega’s mee uit Salinas in de Verenigde Staten, Pune in India, Holambra in Brazilië en uit Piła in Polen. En dat gaat op al die plekken op de wereld met overgave bij de werknemers van het bedrijf dat al sinds 1933 bestaat. On dat jaar werd het opgericht door Jan H. Post senior, die handelde in orchideeën, tropische planten en zaden. Midden jaren 60 nam Jan Post junior het roer over en ging wereldwijd op zoek naar nieuwe markten en goede veredelaars die iets zouden toevoegen aan het bestaande assortiment.

Familie Schoone

Het bedrijf van de familie Schoone kweekt al sinds 1928 bloemen en planten aan de Zaandammerweg in Assendelft. Aanvankelijk waren dit vooral lelies en chrysanten, maar toen Klaas Schoone in 1963 de kwekerij K. Schoone Orchideeën optichtte vond er een grote verandering plaats. Het bedrijf groeide uit tot een belangrijke Phalaenopsis-snijbloemenkweker. Jan Post en Klaas Schoone konden het goed met elkaar vinden en een voorspoedige samenwerking zorgde ervoor dat in de jaren 80 de bedrijven samenvloeiden tot het huidige Floricultura.

De wereld over

Naast het veredelen en kweken van orchideeën in de kassen in Assendelft bekwaamden Klaas en Mieke Schoone zich in het klonen van orchideeën. Begin jaren 80 richtten zij samen met Jan Post in Assendelft het vermeerderingsbedrijf P+S Plantlab op, één van de eerste in zijn soort. In 2009 weden de kassen in Assendelft vervangen door een nieuw, modern kassencomplex. Een jsar later werd in Heemskerk aan de Cieweg een nieuw weefselkweeklaboratorium en kassencomplex gebouwd. De eerste buitenlandse vestiging was in 2009 die in India, waar een geavanceerd weefselkweeklaboratorium werd opgestart. Later volgden nog de uitbreidingen in Salinas, Californië, in Brazilië en in Polen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen