Nieuwe appel exclusief bij Albert Heijn: de Sprank

Still uit de promotiefilm.
Foto: Albert Heijn

Albert Heijn heeft vanaf vandaag als enige de nieuwe appel Sprank in het assortiment, ‘een sappige, volzoete, knapperige appel met een zuurtje en een bite’. De supermarktketen heeft samen met appelleverancier Vogelaar Vredehof en vijftien van zijn vaste appeltelers in de Betuwe, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht en Flevoland de afgelopen twee jaar gewerkt aan de ontwikkeling.

Zij oogstten er dit najaar voor de eerste keer zo’n 400.000 kilo van. ‘Klanten geven steeds vaker de voorkeur aan verse en lokale producten. Met de lancering van Sprank sluiten we aan bij deze behoefte. We willen dat klanten met vertrouwen producten kunnen kopen die aan hun verwachtingen voldoen. Daarnaast bevestigt dit het vakmanschap van onze appelleverancier en onze lokale appeltelers waar we al ruim 50 jaar mee samenwerken,’ zegt Vers-directeur Constantijn Ninck Blok in een persbericht.

Oog voor biodiversiteit

Volgens directeur Kees Vogelaar van leverancier Vogelaar Vredehof valt de nieuwkomer in het fruitschap op door ‘de bijzonder goede smaak’. ‘Het is een robuust ras met sterkere bomen waardoor de appels hun hardheid goed behouden wat zorgt voor een blijvend lekkere bite. De telers hebben tijdens de teelt oog voor biodiversiteit door bloemenranden voor bijen te creëren en nuttige insecten in te zetten om schadelijke plagen tegen te gaan.’ Door de samenwerking kan Albert Heijn de klanten iets nieuws bieden en hebben Vogelaar Vredehof en de telers een gecontroleerde en gegarandeerde afzet. De Sprank is verpakt in een duurzame verpakking en ook los verkrijgbaar.

Sprank?

De naam refereert aan ‘een echte sprankelende appel’, aldus het bericht. ‘De naam en uitstraling zijn Hollands, licht, modern, speels, tijdloos én hebben karakter. Sprank klinkt sappig en knapperig. De betekenis ligt in de buurt van tintelen, schitteren en inspireren. Daarbij hoort een aanstekelijke vrolijkheid. De verwijzing naar sprankelend geeft iets fris en vernieuwends aan de appel. Dat de naam kort is geeft iets stoers. Sprank associeert met (zon-)licht en een verfrissende lentebries.’ Daar is over nagedacht.

 

Reacties