Steun voor ondernemers bij aanschaf zonnepanelen

Foto: Gemeente Zaanstad

De gemeente en de non-profit organisatie Green Business Club Zaanstad slaan de handen ineen om de energietransitie te versnellen. Met de actie Zon op Zaan krijgen ondernemers ondersteuning bij de aanschaf van zonnepanelen voor bedrijfspanden met een geschikt dak. Op maandag 2 en dinsdag 3 november zijn hierover online bijeenkomsten.

Zon op Zaan biedt ondernemers met bedrijfspanden gratis en vrijblijvend een op maat gemaakt zonnepanelenplan aan, gemaakt door een lokale partij. Daarnaast krijgen ze begeleiding bij de investering in zonnepanelen en ondersteuning bij de subsidieaanvraag bij de Rijksoverheid. Zonnepanelen zorgen in het slechtste geval voor een lagere energierekening en in het beste geval is er zelfs rendement mee behalen. Daarnaast wordt met zonnepanelen het energielabel van een pand verbeterd en dat is voordelig met het oog op toekomstige milieuwetgeving. Dankzij de regeling Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE++) van de Rijksoverheid is overstappen op zonne-energie nu extra winstgevend, aldus de gemeente.

Leasepanelen

Wie liever geen zonnepanelen wil kopen ze ook leasen. Zo kunnen ondernemers er wel mee verdienen, maar hoeven ze er niet in te investeren. De komende online bijeenkomsten op maandag 2 en dinsdag 3 november duren van 17:00 tot 18:00 uur. Aanmelden voor één van beide sessies kan hier. Op de website van de Green Business Club Zaanstad vindt u ook meer informatie over de actie.

 

 

Reacties