Salmonella aangetroffen in gehakt DekaMarkt en Dirk

Foto: DekaMarkt / Dirk

In de ‘1 de Beste Gemengd Gehakt Stroganoff 400 gram’ van DekaMarkt en Dirk is salmonella aangetroffen. Het gaat om verpakkingen met de streepjescode 239060 (eerste zeven cijfers) en de houdbaarheidsdatum 17-10-2020.

Klanten wordt verzocht het product terug te brengen naar de winkel. worden naar een DekaMarkt of Dirk-winkel. Als het gehakt niet voldoende wordt verhit kan het een gevaar vormen voor de gezondheid van met name jonge kinderen, ouderen, mensen met een verzwakt afweersysteem en zwangere vrouwen. Hebt u na het eten van het vlees gezondheidsklachten neem dan contact op met uw (huis)arts.

Sesam

Supermarkten halen eveneens om gezondheidsredenen een deel van hun producten met sesam uit de schappen. Een aantal partijen sesam van drie producenten uit India blijkt resten van ethyleenoxide te kunnen bevatten. Deze stof is in de Europese Unie niet toegestaan. De consumptie ervan is niet meteen een probleem voor de volksgezondheid, maar iemand die dagelijks grote hoeveelheden zou consumeren kan er op langere termijn mogelijk schadelijke gevolgen van ondervinden. De voedselwaakhond NVWA heeft bedrijven daarom verplicht om uit voorzorg alle verdachte producten met sesam uit de roulatie te halen.

Het gaat om ‘1 de Beste Kampioentjes vier stuks’, ‘1 de Beste Triangels donker meergranen twee stuks,’ , 1 de Beste Waldkornbollen twee stuks’ en ‘Dutch Bakery Brunchbroodjes twaalf stuks‘. Ook onder andere Albert Heijn heeft ze verkocht, onder de eigen merknaam.

Reacties