Bezorgers Picnic gaan in Zaandam pakketjes meenemen voor DHL

Foto: Wikimedia / Jordy Schaap

Online supermarkt Picnic gaat ook in Zaandam pakketjes ophalen die door DHL bezorgd moeten worden. Sinds april kon dat al in Gouda en Zoetermeer, maar nu zijn er wegens bewezen succes meer steden bijgekomen.

Door de samenwerking met DHL kunnen klanten bijvoorbeeld retourzendingen van webwinkels meegeven aan de Picnic-bezorger. Ze hoeven dan niet meer naar een drukke supermarkt of een servicepunt om een retourpakket in te leveren. Voor retourzendingen van webwinkels krijgen Picnic-klanten een retourlabel. Consumenten die zelf een pakketje willen versturen kunnen deze ook meegeven aan de bezorger van Picnic. Het bedrijf gaat zelf geen DHL-pakketten bezorgen.

Andere diensten

Een andere dienst die de online super aanbiedt is het meenemen van lege batterijen en ook worden Nespresso-capsules aan huis afgeleverd. Picnic deed eerder experimenten met het ophalen van pakketjes voor webwinkel Wehkamp en bezorgbedrijf Sandd, dat inmiddels is opgegaan in PostNL. DHL biedt vanaf vandaag door het hele land de mogelijkheid om een pakket op een afgesproken plek rond het huis te ontvangen, bijvoorbeeld voor de deur of achterom in de tuin. De proef die de pakketbezorger daarmee deed is eveneens succesvol gebleken. Nu is het voor alle huishoudens in ons land mogelijk om de bezorger vooraf te laten weten waar ze hun pakje precies willen hebben.

Reacties