AH wil over vijf jaar 2025 arbeidsgehandicapten werk bieden

Medewerker Lars van de Ende in gesprek met zijn buddy en teamleider Jorrijn Huneman.
Medewerker Lars van de Ende in gesprek met zijn buddy en teamleider Jorrijn Huneman.
Foto: Albert Heijn

Albert Heijn en het UWV zijn een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met als doel om 2025 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst van de Zaanse supermarktketen te krijgen in 2025.

De achterliggende gedachte is dat door het hebben van een baan het zelfvertrouwen en de eigenwaarde groeit en dat daardoor de volgende stap op de arbeidsmarkt gemakkelijker wordt. ‘We willen een werkgever zijn voor iedereen, ook voor mensen met een arbeidsuitdaging. We bieden hen een mooie leeromgeving, goede begeleiding en het gevoel erbij te horen,’ zei Sonja Boelhouwer, directeur winkels en franchise bij Albert Heijn bij de digitale ondertekening.

‘Iedere dag weer leuk’

Directeur uitvoering Werkbedrijf UWV Felix Kemperman voegde daaraan toe dat zijn organisatie ‘werkt aan een samenleving waarin mensen naar vermogen mee kunnen doen.’ ‘We ondersteunen werkzoekenden in hun zoektocht naar een nieuwe baan en helpen mensen de afstand tot de arbeidsmarkt te overbruggen. Een nauwe samenwerking met werkgevers zoals Albert Heijn is hierbij onmisbaar.’ Lars van der Ende, vulploegmedewerker bij de vestiging van AH in de Vrieschgroenstraat in Zaandam vertelde over zijn eigen ervaringen: ‘Ik ben er heel blij mee om bij Albert Heijn te kunnen werken. Het geeft mij een goed gevoel om klanten een lach op het gezicht te bezorgen. Dat blijft iedere dag weer leuk.’

Bij Albert Heijn werken op dit moment 1850 medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Werkzaamheden op maat, goede begeleiding door jobcoaches en buddy’s zorgen ervoor dat deze inzet voor alle partijen succesvol is.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen