Verbouwd voormalig ANWB-pand te huur op Gedempte Gracht

Foto: Architectenbureau Dik Smeding

Het voormalige ANWB-pand op de Gedempte Gracht in Zaandam is na een verbouwing voor onbekende bedragen te koop of te huur gezet. Het ‘prominente hoekpand’ met een breedte van zo’n tien meter heeft een (bruto) vloeroppervlakte van rond 239 vierkante meter op de begane grond.

De gevel van het moderne pand is verbouwd naar een ontwerp van het Amsterdamse Architectenbureau Dik Smeding, met een maximale hoeveelheid glas. Het stond eerder te huur voor 115.000 euro per jaar, exclusief BTW. Het contract zou worden afgesloten voor tien jaar, met de mogelijkheid dat nog eens met vijf jaar te verlengen, zo luidden de voorwaarden toen. Op dat moment in februari moest echter de volle omvang van de coronaramp nog duidelijk worden.

Naar de overkant

De ANWB vertrok begin juni vorig jaar van nummer 66 en verhuisde naar de overkant, waar op 12 juni de deuren opengingen op de huisnummers 27-29. In dat samengevoegde pand zaten eerder modezaak Ulla Popken en Hunkemöller. De belangenclub van autominnend Nederland kon er de vloeroppervlakte verdubbelen.

Reacties