Verbouwing voormalig ANWB-pand Gedempte Gracht

Foto: Architectenbureau Dik Smeding

Het exterieur van het leegstaande pand aan de Gedempte Gracht 66 waar eerder een vestiging van de ANWB zat krijgt een make-over. Het college heeft daarvoor de vergunning verleend.

De gevel wordt verbouwd naar een ontwerp van het Amsterdamse Architectenbureau Dik Smeding (zie de artist impression hierboven). De gevel zal modern en transparant worden met een maximale hoeveelheid glas. Het winkelpand met een oppervlakte van zo’n 225 vierkante meter op de begane grond tussen publiekstrekkers als Zara en Primark staat momenteel te huur voor 115.000 euro per jaar, exclusief BTW.

Naar de overkant

Het contract wordt afgesloten voor tien jaar, met de mogelijkheid dat nog eens met vijf jaar te verlengen. De ANWB vertrok begin juni vorig jaar van nummer 66 en verhuisde naar de overkant, waar op 12 juni de deuren opengingen op de huisnummers 27-29. In dat samengevoegde pand zaten eerder modezaak Ulla Popken en Hunkemöller. De belangenclub van autominnend Nederland kon er de vloeroppervlakte verdubbelen.

 

Het pand toen de ANWB er nog gebruik van maakte.

Belanghebbenden die het niet eens zijn met de verbouwing van Gedempte Gracht 66 kunnen binnen zes weken een bezwaarschrift indienen bij B & W. Dit kan online of per brief naar Postbus 2000, 1500 GA Zaandam. Het bezwaarschrift moet zijn voorzien van de datum, naam, adres, handtekening en motivering.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen