Gemeente en AH slaan de handen ineen voor meer banen voor arbeidsbeperkten

Foto: Wikipedia

Supermarktketen Albert Heijn en de acht gemeenten uit de arbeidsmarktregio Zaanstreek-Waterland gaan samenwerken om zoveel mogelijk mensen met een arbeidsbeperking een baan te bieden binnen de winkelorganisatie.

AH had al landelijke afspraken met het UWV over extra banen voor Wajongers. Daarnaast heeft Albert Heijn nu ook afspraken gemaakt met Zaanstad, Oostzaan, Wormerland, Purmerend, Edam-Volendam, Landsmeer, Waterland en Beemster. ‘Deze mooie samenwerking en eenduidige afspraken opent de deuren om kandidaten vanuit het doelgroepenregister te laten participeren in onze Albert Heijn winkels’, aldus Hank Halsema van het in de Zaanstreek gewortelde bedrijf.

Inclusiever ondernemen

Wethouder Dennis Straat van Zaanstad (VVD, met onder meer Werk & Inkomen in zijn portefeuille) zei dat de gemeente werkgevers in de regio wil stimuleren om inclusiever te gaan ondernemen. ‘Door deze samenwerking met Albert Heijn is hierin een goede stap gezet. We hopen dat ook andere organisaties in de regio soortgelijke afspraken met ons gaan maken.’.

Door mensen met een beperking te helpen bij het vinden van een baan en die ook te behouden, voldoen de gemeenten in de regio aan de Participatiewet. Die moet ervoor zorgen dat meer mensen uit de doelgroep werk vinden. Werkgevers hebben daarbij een actieve rol. Wanneer zij iemand met een beperking in dienst nemen, kunnen ze ondersteuning krijgen van de gemeente of het UWV.

Werkgeversservicepunt

Om werkgevers zo goed mogelijk te kunnen bedienen, hebben de gemeenten en het UWV in Zaanstreek-Waterland onlangs de krachten gebundeld in het Werkgeversservicepunt Zaanstreek-Waterland. Werkgevers kunnen bij dit servicepunt terecht voor kosteloze ondersteuning en advies bij de werving en selectie van personeel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen