Nieuw Syrisch-Libanees restaurant aan de Westzijde

De komst van Damas werd ruim een jaar geleden al aangekondigd.
Foto: Google Street View

Er is een horeca-exploitatievergunning verleend voor het Syrisch-Libanese restaurant Damas aan de Westzijde 19 in Zaandam, waar eerder ijs- en wafelzaak Strawberries gevestigd was.

Damas heeft al een vestiging in Den Haag en de kaart wordt in Zaandam één op één overgenomen in de eetgelegenheid op de hoek van de Zeemansstraat, pal tegenover het nog te openen Hotel You in het pand waar eerder onder meer de redactie van Dagblad Zaanstreek gevestigd was. Tegen de verleende vergunning kan nog bezwaar worden aangetekend. Voordat Strawberries er zijn intrek nam werden in het pand onder meer babyspullen verkocht en zat er een vestiging van EcoPlaza.

Het is een komen en gaan

In mei dit jaar sloot Syrisch restaurant Bab Touma op De Dam in Zaandam de deuren, na een aanwezigheid van ruim twee jaar. Het restaurant overleefde de coronacrisis niet. Zeer recent moest ook het in Syrische en Arabische gerechten gespecialiseerde restaurant Ornina aan het Kuilpad in Zaandam noodgedwongen dicht, vanwege een conflict met de gemeente over de sluitingstijden.

Reacties