Geen oplossing voor conflict met gemeente: restaurant dicht

De eetgelegenheid in gelukkiger dagen.
Foto: Facebook / Restaurant Ornina

Eigenaar Bassel Kurdi restaurant Ornina aan het Kuilpad in Zaandam en de gemeente zijn het niet eens geworden over het handhaven van zijn vergunning. Die is ingetrokken en de horecaman blijft nu zitten met een ton schuld, aldus Dagblad Zaanstreek.

De zaak die authentieke Syrische en Arabische gerechten serveerde is inmiddels gesloten. Volgens de gemeente omdat er herhaaldelijke overtredingen van de vergunning zijn geconstateerd met nachtelijke feesten en partijen. Kurdi houdt echter vol dat hij niets heeft gedaan dat zijn voorgangers bij de Jagersplas ongestraft niet ook al deden. Hij meent dat de gemeente het – om onduidelijke redenen – op hem gemunt heeft en heeft volgens de krant inmiddels ‘rijdende rechter’ mr Frank Visser ingeschakeld om recht te spreken in deze zaak.

Kurdi wendde zich eerder schriftelijk tot de leden van de gemeenteraad van Zaanstad. In een brief schreef hij toen onder meer: ‘Ik begrijp echt niet waarom op de locatie Kuilpad 1 geen partycentrum meer zou kunnen en mogen functioneren zoals dat al bijna 25 jaar zonder enig probleem heeft bestaan. Ik begrijp ook niet waarom ik nu alles kwijt moet raken en financieel in de problemen moet raken door het blijkbaar veranderde beleid van de gemeente.’ Die noodkreet heeft dus niets opgeleverd.

Reacties