Pride niet vergeten met vier ‘regenboogfilms’ bij Pathé

Foto: Google Street View

Bioscoopketen Pathé laat de Pride Week ondanks de afgelasting van alle grootschalige festiviteiten niet zomaar aan zich voorbij gaan. Op zaterdag 1 en 2 augustus kunnen bezoekers van Pride @ Pathé genieten van vier van de mooiste LHBTQ+-films, waaronder Rocketman over het turbulente leven van Elton John.

‘Pathé organiseert al sinds 2004 maandelijks de succesvolle Gay Nights. Deze gaan vanaf augustus over in Pride Nights. Het gaat hierbij niet alleen om een naamsverandering. We zullen ons vooral gaan focussen op meer inclusieve content waarbij we de mooiste en beste films zullen vertonen van het gehele LHBTQ+-spectrum. We hebben geluisterd naar de vraag van onze bezoekers en het is ons doel om vanuit Pathé altijd inclusief en divers te zijn,’ zegt commercieel directeur Doron Kurz van Pathé daarover in een persbericht.

Themaweken

Pathé heeft gedurende het jaar themaweken over verschillende onderwerpen, zoals discriminatie, vrouwenongelijkheid en LHBTQ+-rechten. De films die in het eerste weekend van augustus ook in Zaandam te zien zijn zijn:

  • A Perfect Normal Family (1 en 2 augustus): Wanneer Emma’s vader vertelt dat hij voortaan als vrouw door het leven wil gaan, is zijn jongste dochter totaal uit het lood geslagen.
  • Portrait de la Jeune Fille en Feu (1 en 2 augustus): Portrait de la jeune fille en feu is de nieuwe film van regisseur Céline Sciamma (Tomboy, Girlhood). Een tijdloos en universeel verhaal over verliefd worden, verlangen en een onmogelijke liefde tussen twee vrouwen aan het einde van de achttiende eeuw.
  • Rocketman (1 en 2 augustus): Taron Egerton (Kingsman: The Secret Service, Sing) is Elton John in de nieuwe bioscoopfilm Rocketman, een musical fantasy gebaseerd op het bijzondere verhaal over de legendarische artiest in het begin van zijn muziekcarrière.

  • Kinky Boots The Musical (2 augustus): Fabriekseigenaar Charlie doet er alles aan om zijn familiezaak te redden. Lola is een uitbundige entertainer. Samen komen de twee met het idee om unieke stevige stilletolaarzen te maken. Kinky Boots The Musical is opgenomen vanuit het Adelphi Theatre midden in London’s West End. Met nummers van popicoon Cyndi Lauper.

Reacties