Randstad ziet lichtpuntjes, maar ook nieuwe lockdowns

De vestiging in Krommenie.
Foto: Google Street View

Uitzendbureau Randstad heeft in het tweede kwartaal een nettoverlies geleden van 57 miljoen euro en zag de omzet met ruim een kwart dalen. Topman Jacques van den Broek ziet wel een voorzichtig herstel, maar ook dat in meerdere landen waar het bedrijf actief is weer lockdowns iworden ingesteld omdat het coronavirus er oplaait.

De omzet van het uitzendconcern daalde het afgelopen kwartaal op jaarbasis van 5,9 naar 4,4 miljard euro. Vooral in Frankrijk (min 41 procent) en Duitsland (min 31 procent) vielen harde klappen. In Nederland bedroeg de omzetdaling 24 procent, tegen achttien procent in de Verenigde Staten. Van alle Nederlandse uitzendkrachten van Randstad die door de coronacrisis werkloos raakten is zo’n twee derde weer aan het werk.

Geen tweede keer NOW-steun

Randstad maakte gebruik van het eerste steunpakket van de overheid voor de doorbetaling van loon. Het ging daarbij om compensatie voor zo’n 26.000 werkloos geraakte tijdelijke werknemers. Op de tweede ronde van deze zogeheten NOW-steun hoefde geen beroep meer te worden gedaan, aldus Iex.nl. Randstad heeft in Zaanstad vestigingen in de Peperstraat in Zaandam en de Zuiderhoofdstraat in Krommenie.

 

 

Reacties