Masterfranchisegever Délifrance failliet; zaken blijven open

De vestiging in de Hermitage in Zaandam.
Foto: Google Street View

De rechtbank in Utrecht het faillissement uitgesproken van Phoenix Franchise BV, de masterfranchisegever van Délifrance in Nederland en België. In Nederland heeft de keten zo’n 45 zelfstandige locaties, waaronder de vestiging in het Hermitage in Zaandam. Daarnaast zijn er 32 shop-in-shop vestigingen bij Kwalitaria.

Alle locaties blijven open, maar worden niet langer centraal ondersteund. Voor de ondernemers breekt dus een onzekere periode aan: het is onduidelijk wie Phoenix Franchise in Vianen gaat opvolgen en of er wel interesse voor bestaat. Hun lot ligt bovendien in handen van de curator en aan Délifrance Retail Franchise International in Parijs. Phoenix Franchise werd in april 2018 eigenaar van de masterfranchise van Délifrance. 

Kwalitaria buiten bankroet

Het faillissement heeft geen gevolgen voor Kwalitaria, dat buiten het bankroet blijft. Delifrance verkeerde in Nederland en België al langer in de problemen, maar de coronarestricties hebben er financieel extra hard ingehakt. Het bedrijf is uiteindelijk failliet verklaard omdat het niet meer kon voldoen aan de betalingsverplichtingen, liet marketing & sales directeur Martijn Boone weten. 

 

Reacties