ING-filiaal Krommenie gaat corona waarschijnlijk niet overleven

Het filiaal in Krommenie is volgens de website 'tot nader order' gesloten.
Het filiaal in Krommenie is volgens de website 'tot nader order' gesloten.
Foto: Google Street View

ING sluit per direct een kwart van de kantoren waar consumenten terechtkunnen voor het regelen van meer gecompliceerde bankzaken zoals een hypotheekgesprek. Dat laatste kan inmiddels in Zaanstad alleen nog in het bankfiliaal aan de Westzijde 2 in Zaandam. Het filiaal aan de Heiligeweg 61-63 in Krommenie is volgens de website ’tot nader order gesloten’.

Op dit moment heeft ING nog 419 fysieke plekken waar klanten terechtkunnen voor het regelen van hun bankzaken: 170 kantoren en 249 servicepunten. In Zaanstad zijn er servicepunten in Krommenie aan de Heiligeweg 33, aan de Molenwef 20 in Koog aan de Zaan en in winkelcentrum De Kaaikhof in Assendelft. Daar zijn dagelijkse bankzaken te regelen en klanten kunnen er in een automaat geld storten en opnemen in een veilige omgeving. Er verdwijnen 42 kantoren, die worden samengevoegd met andere kantoren of opgaan in een servicepunt.

Versnelde sluiting door corona

Bestaande plannen van ING om de kantoren te sluiten worden vanwege de coronacrisis versneld uitgevoerd, zei ING-bestuursvoorzitter Ruud van Dusschoten in De Telegraaf. Gedwongen ontslagen worden niet verwacht. De filialen trekken steeds minder bezoekers nu steeds meer mensen al dan niet gedwongen hun bankzaken thuis achter de computer regelen. ING heeft niet bekendgemaakt welke kantoren hun deuren sluiten, maar de kans is klein dat de deuren aan de Heiligeweg 61-63 weer opengaan, ook al gezien de aanwezigheid van een servicepunt in de directe omgeving.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen