‘Ook Ahold Delhaize in de race voor overname Hema’

Het hoofdkantoor van Ahold Delhaize en Albert Heijn in Zaandam.
Foto: Google Street View

Ahold Delhaize wil Hema overnemen om te voorkomen dat Jumbo het warenhuis in handen krijgt, meldt Het Financieele Dagblad. Het moederbedrijf van Albert Heijn zou zakenbank Lazard in de arm hebben genomen om een eventuele overname door te rekenen en voor te bereiden.

Een woordvoerder van Ahold Delhaize wilde in het FD niet reageren. Jumbo is al eerder genoemd als potentiĆ«le koper van Hema, dat inmiddels in handen is van vooral Angelsaksische durfinvesteerders die snel weer van de warenhuisketen af willen. Spullen van Hema zijn sinds vorig jaar al in de supermarkten van de concurrent van AH uit het Brabantse Veghel te koop en Hema-topman Tjeerd Jegen noemde het familiebedrijf eind juni ‘een droomkandidaat‘ voor een overname. Jumbo-topman Ton van Veen heeft ontkend daar interesse in te hebben, maar dat wordt in Zaandam kennelijk gezien als een strategische zet in het schaakspel om het voormalige bedrijf van Marcel Boekhoorn.

Ook Blokker-eigenaar Michiel Witteveen heeft al laten weten het oog op Hema te hebben laten vallen en deze week voegde de Flacks Group uit Miami zich bij het rijtje geĆÆnteresseerde kopers.

Reacties