Falliete keten Sneakers leidde al jaren kwakkelend bestaan

De gesloten winkel op de Gedempte Gracht.
De gesloten winkel op de Gedempte Gracht.
Foto: Google Street View

Schoenenketen Sneakers die vorige maand failliet ging kwakkelde al jaren, zo blijkt uit het faillissementsverslag van curator Job Molkenboer. Vorig jaar boekte Sneakers een verlies van ruim anderhalf miljoen euro, in 2018 van 138.000 euro. De 25 eigen winkels waaronder die op de Gedempte Gracht gingen dicht, de 22 franchisenemers gingen door.

Van 2015 tot en met 2017 was Sneakers wel winstgevend, aldus de curator. Daarna ging het bergafwaarts en gaf de coronacrisis het bedrijf de genadeklap. De webwinkel is nog wel open. De winkel was op de Gedempte Gracht bestond sinds juli 2005. Het in 1997 opgerichte Sneakers Stores in Waalwijk werd in 2005 eigendom van Erik Achten en zijn Achten Fashion Group (AFG). Dat bedrijf is al in handen van de volgende generatie en staat los van de failliete winkelketen.

Cinderella

Achten zag in 2014 ook al damesschoenenketen Cinderella failliet gaan. Met merk Cinderella bestond toen al 114 jaar. Het was vooral in de jaren 90 erg bekend. Sneakers Stores wordt door Achten met een andere besloten vennootschap voortgezet. Deze 3-A Holding BV gaat verder met de webshop en met de franchisers. Fans van Snealers kunnen daardoor nog steeds in fysieke winkels terecht in bijvoorbeeld Haarlem en Alkmaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen