Zaterdagmarkt weer als vanouds – maar met kleinere kramen

Er moet een andere plek worden gezocht voor de fietsenstallingen.
Foto: Google Street View

De non-food kramen komen met ingang van overmorgen ook weer terug op de zaterdagmarkt in Zaandam. Eerder gebeurde dat al op de – kleinere – donderdagmarkt en in Wormerveer. Dat is goed verlopen.

De marktkooplieden hebben zelf voorgesteld om de kramen kleiner te maken. In plaats van twaalf zijn ze nu maximaal acht meter breed. Zo is er genoeg ruimte voor de non-food kramen én kunnen bezoekers anderhalve meter afstand houden. Zowel de ondernemers als de bezoekers wilden graag weer een gemengde zaterdagmarkt. ‘Het college geeft de marktcommissie complimenten voor hun plan om de kramen in te korten,’ schrijft de gemeente in een bericht. ‘Op de markt houden de ondernemers en de gemeente in de gaten dat iedereen voldoende afstand houdt. Zo komt de veiligheid van bezoekers en marktondernemers niet in gevaar.’

Tijdelijke oplossing

De kleinere kramen zijn een tijdelijke oplossing. In de toekomst wil het college meer ruimte op het plein maken door de bankjes en fietsenrekken aan het begin en het einde van de Rozengracht weg te halen. Deze zouden sowieso al plaats moeten maken bij de start van de bouw van de Rozengrachttoren. Totdat er andere locaties zijn gevonden om fietsen te stallen blijven de rekken op hun vertrouwde plekken staan.

Reacties