Online tour met bierproeverij bij Brouwerij Hoop

Foto: Brouwerij Hoop

Brouwerij Hoop in Zaandijk heeft met de verpakking van de Oudt Heyn 525 limited edition een bronzen medaille gewonnen bij de European Design Awards 2020. Deze prijs is volgens de brouwerij ‘zeer bijzonder voor een Craft-biermerk’ en zou normaal in Valencia zijn uitgereikt. Dat werd afgelast vanwege de Covid-19 maatregelen.

Steven de Cleen, verantwoordelijk voor de designs en labels en medevennoot van Hoop Bier vertelt in een persbericht: ‘We hadden met de originele uitvoering van Oudt Heyn al de verkiezing Mooiste bieretiket van Nederland gewonnen en de NL Packaging Award voor de grote fles van Queen Bee, maar dit gaat daar weer overheen. Het is vooral heel bijzonder omdat het vier klassieke ambachten bij elkaar brengt: die van het bier brouwen, het papier maken uit lompen door molen de Schoolmeester, de drukkunst op een negentiende eeuwse machine bij buurman Heynis & Schipper en dan uiteraard het design zelf’.

Tour met proeverij

De flessen van Oudt Heyn zijn in drie basiskleuren uitgebracht. Per stuk kosten ze 14,95 euro en in een kist van met alle drie 39,95 euro. Het bier blijft lang goed en de etiketten zitten los, en kunnen dus worden bewaard. Ambachtelijke bierbrouwerijen hebben het zwaar in deze coronatijd, omdat grote delen van hun afzetmarkt zo goed als dicht zijn: geen horeca en al helemaal geen festivals. Na de drive-throughs die eerder omzet genereerden staat er nu een online tour met proeverij op stapel. Op 5 mei wordt om 20:00 uur gestart vanuit de brouwerij en iedereen kan kosteloos meedoen via Facebook Live. Tussendoor kunnen vragen worden gesteld via een chatservice.

Proefpakket

Tijdens de tour wordt verteld over de brouwerij en het proces, de historische context en krijgt u verhalen rond Hoop te horen, zoals uitleg over Bleke Nelis. Onder deskundige begeleiding worden de verschillende bieren geproefd. Er is geen beperking aan het aantal deelnemers, maar Hoop hoopt dat velen het leuk zullen vinden om een ‘proefpakket’ te kopen met zes bieren en een glas. Dat kan voor vijtien euro worden opgehaald bij de Brouwerijwinkel aan de Lagedijk 71 en voor 17,50 euro wordt het binnen de Zaanstreek (inclusief Wormer en Oostzaan) bij u thuis gebracht. Bestellen kan via [email protected].  

Gezamenlijk ‘uitje’

‘We nodigen ook met name groepen uit om gezamenlijk deel te nemen. Collega’s, sportteams, familie, iedereen ziet elkaar nu minder en dit is dan heel leuk om toch iets samen te doen. Dus bedrijven kunnen dit ook onder hun werknemers verspreiden bijvoorbeeld,’ zegt Paul Riteco van Hoop Bier.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen