Inschrijfperiode voor OV-concessie verlengd tot november

Foto: Google Street View

De Vervoerregio Amsterdam heeft de inschrijvingstermijn voor bedrijven die het busvervoer in de Zaanstreek en in Waterland willen gaan uitvoeren verlengd van 7 mei tot 5 november. Door de druk van de coronacrisis op het OV lukt het vervoerbedrijven niet om voor de oorspronkelijke sluitingsdatum met een adequate bieding te komen.

De vervoerregio geeft in een persbericht aan het belangrijk te vinden dat alle inschrijvers het aanbestedingsproces goed kunnen doorlopen. Waar de bedrijven momenteel mee worstelen is vooral de onzekerheid over de te verwachten aantallen reizigers en daaraan gekoppeld de opbrengsten van de kaartjes. Verder gaat momenteel alle tijd naar het laten rijden van de bussen. Door de coronacrisis staan verwachtingen en aannames waarop de biedingen normaal gesproken gebaseerd zijn op losse schroeven.

Daarnaast wordt op nationaal niveau nagedacht over de wijze waatop moet worden omgegaan met concessieverleningen voor de komende periode. De vervoerregio wil de resultaten hiervan eerst afwachten. Of de verlenging van de inschrijfperiode van invloed is op de ingangsdatum van de concessie is nog niet duidelijk. De huidige afspraken over het busvervoer lopen in december 2021 af.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen